29 de jul. 2012

El Congreso aprueba tipificar la violencia urbana como delito

El Pleno del Congreso aprobará una moción sobre seguridad ciudadana en la que plantea tipificar la violencia urbana como delito y modificar la Ley reguladora del derecho de reunión para lograr "una mejor regulación de las medidas y servicios de seguridad en las manifestaciones y concentraciones ciudadanas". Leer artículo
 

Barcelona se manifiesta contra los recortes en Sanidad y la reforma de la ley del aborto

Cerca de 50 colectivos diferentes -coordinadoras en defensa de la sanidad pública, asambleas de barrio, grupos de trabajo, asociaciones y federaciones de vecinos, organizaciones de mujeres y personas migrantes, sindicatos y partidos- se han unido para convocar la primera acción reivindicativa contra el Real Decreto aprobado por el Gobierno de Madrid el pasado 20 de abril.

leer más


RECULL DE PREMSA
http://www.btv.cat/btvnoticies/2012/07/28/la-plataforma-pel-dret-a-la-salut-es-manifesta-a-la-rambla-del-raval/

http://www.elperiodico.com/es/noticias/sociedad/cincuenta-colectivos-crean-plataforma-defensa-sanidad-publica-2157881

http://www.diaridegirona.cat/catalunya/2012/07/29/mig-miler-persones-manifesten-contra-retallades-salut/574415.html

http://www.europapress.cat/societat/noticia-500-persones-marxen-barcelona-contra-retallades-sanitaries-classistes-racistes-20120728162625.html

http://www.telecinco.es/informativos/economia/recortes-Barcelona-manifestacion-sanidad_publica_3_1658864133.html

http://www.vilaweb.cat/noticia/4031367/20120728/manifestacio-retallades-classistes-racistes-sanitat.html

http://www.acn.cat/acn/679673/Noticia/audio/Noticia.html

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/563651-un-miler-de-manifestants-en-contra-de-les-mesures-que-retallen-els-drets-sanitaris.html

VIDEOS
http://www.youtube.com/watch?v=DoYaj6kN3xg

MIS DINEROS LO TIENEN LOS BANQUEROS
http://youtu.be/CL9M0aazQf8

BOÍ TOMA TU EURO
http://youtu.be/pIy_mXcbnfQ

25 de jul. 2012

Acció a la Boqueria contra Eurovegas


La Assemblea del Gòtic, juntament amb la plataforma AturemEurovegas, promou una acció a la Boqueria per sensibilitzar les ciutadanes de Barcelona davant l'agressió que suposaria la implantació de Eurovegas. Per això hem redactat un manifest que distribuirem a la acció i us convidem a participar amb nosaltres desprès de la mani de sanitat.
 
Ens trobem a la entrada principal de la Boqueria el proper Dissabte 28 de Juliol a les 13h.
 
Manifest:
 
LA BOQUERIA AMB ELS PAGESOS DEL DELTA DEL LLOBREGAT
ATUREM EUROVEGAS

 
Els pagesos del delta del Llobregat subministren des d’antic verdura i fruita fresques a Barcelona ­-i a tota l’actual àrea metropolitana- a través dels mercats municipals, de botigues de barri i últimament de cooperatives de consum. La Boqueria es va inaugurar el 1836 justament per acollir aquests pagesos, que abans muntaven les parades a les portes de la ciutat. El lloc de màxima producció agrícola, la terra més rica del Pla de Barcelona, ha estat sempre el tram final del riu Llobregat.
 
Ara tot aquest món secular està amenaçat de mort per un model d’economia basat en el diner ràpid i els negocis poc clars. Volen suplantar una societat que s’havia centrat en l’esforç i l’estalvi, en la petita empresa i l’emprenedoria per l’especulació i el joc.
 
Uns espais naturals rics en biodiversitat i un patrimoni històric amb feixes, masos i canals desapareixerà, i el que és públic es convertirà en privat. El rebost alimentari de Barcelona i un paisatge irrepetible sembla que han de morir a favor d’uns suposats llocs de treball que no sabem qui beneficiaran.
 
Els espais agrícoles i naturals que volen expropiar s’integren en el Parc Agrari del Baix Llobregat i no son urbanitzables segons la planificació territorial actual. Els governants hauran de modificar, per tant, la legislació. Què n’obtenen a canvi?
 
PER LA PERVIVÈNCIA DE LA PAGESIA. PRESERVEM LA NATURA.
NO A EUROVEGAS.
 
Recull de premsa de l'acció:

http://www.abc.es/agencias/noticia.asp?noticia=1221321

http://www.vilaweb.cat/noticia/4031402/20120728/loposicio-eurovegas-sentir-boqueria.html

http://m.europapress.es/nacional/noticia-eurovegas-decenas-agricultores-protestan-contra-proyecto-boqueria-barcelona-20120728195740.html

http://www.elbaix.cat/2012/07/29/aturem-eurovegas-defensa-lagricultura-de-proximitat-al-mercat-de-la-boqueria/

http://www.acn.cat/acn/679685/General/video/Eurovegas-agricultura-camp-agricultura-de-proximitat-Baix-Llobregat-Parc-Agrari-del-Baix-Llobregat-Boqueria-mercat-Barcelona-ecologistes-ocupacio-empresa-protesta-manifestacio-Aturem-Eurovegas.html


24 de jul. 2012

La nova Plataforma "Pel Dret a la Salut" convoca a Barcelona una manifestació el proper dissabte 28 de juliol


 

 

 

 

 

 

 

 

 

NO a una sanitat classista, racista i masclista!

La nova Plataforma "Pel Dret a la Salut" convoca a Barcelona una manifestació el proper dissabte 28 de juliol

Els ja gairebé 50 col·lectius formants convoquem conjuntament una manifestació contra el Reial Decret 16/2012 que converteix la nostra Sanitat Pública en una sanitat racista, classista i masclista.

1.- Suprimeix el dret a la salut com a dret universal, limitant l’accés a les persones immigrades indocumentades, els joves majors de 26 anys que no han cotitzat a la Seguretat Social, les persones que treballen en l’economia informal o les dones que s’han dedicat al treball domèstic.

2.- Introdueix barreres econòmiques en l'accés a tractaments, com el repagament per medicaments als pensionistes o el pagament dels trasllats no urgents en ambulància, de l’alimentació artificial, entre d’altres.

3.- Redueix l’eficiència de les mesures preventives i de control de la salut
pública, ja que col·lapsarà els serveis d'urgències, obstaculitzarà la prevenció de malalties, farà minvar la qualitat del servei i perjudicarà la tasca dels professionals.

4.- No contribueix a la sostenibilitat de la Sanitat Pública perquè al deteriorar la
qualitat de la sanitat pública, promou el recurs de les famílies a la sanitat privada i
n’augmenta l’endeutament. A més, no afronta les actuals mancances del sistema.

Aquesta mesura se suma a les altres agressions del Govern de la Generalitat a la Sanitat Pública, com l’euro per recepta, la reducció de llits o el tancament de plantes i serveis sencers. I DIEM PROU!

Amb aquesta mobilització arrenca la ‘Plataforma Pel Dret a la Salut’, un espai unitari per lluitar contra totes les agressions que està patint la Sanitat Pública.

Hora: 11.30 h

Lloc: Rambla del Raval (fins a la Pl. Sant Jaume)

Lluitem perquè no ens retallin la salut i el futur!

Més informació:

13 de jul. 2012

Médicos de familia promueven una red para objetar la exclusión sanitaria de los 'sin papeles'

La Sociedad Española de Medicina de Familia y Comunitaria (SEMFYC) considera injusta y contraria a la ética médica la exclusión sanitaria de los inmigrantes sin regularizar, pero que llevan años viviendo en España, por lo que insiste al Gobierno que modifique este extremo en el RD Ley 16/2012. Mientras tanto, están llamando a sus colegas a la "desobediencia".

Documentos:

Uriel Bertran (SI) indignat perquè el @govern entrega a Espanya els diners dels insubmissos fiscals


El Govern va entregar a Espanya els diners dels insubmisos fiscals i les dues administracions van considerar un "error" que unes empreses catalanes paguessin a la Generalitat l'IVA i l'IRPF d'abril.

Bertran s'ha mostrat indignat al Parlament i ha acusat CiU: "mentre vostès defensen la hisenda pròpia, aquells ciutadans coratjosos que ho fan i ingressen els seus impostos a l'Agència Tributària Catalana vostès el que fan és transferir els recursos a Espanya" i s'ha preguntat que "amb quina força volen defensar el pacte fiscal si 'a la primera trucada de PÁSAME LA PASTA vostès van i ingressen els diners dels insumissos fiscals a l'Agencia Tributaria Española"

Guía fácil para no pagar el euro por receta

DEMPEUS PER LA SALUT PÚBLICA 

dempeus per la salut pública


6 de jul. 2012

Trobada al P.A.R.C. (Persones Afectades per les Retallades a la Cultura)



Dia: Diumenge, 8 juliol 2012
Hora inici: 16h
Lloc: Parc Ciutadella (davant l'Institut Verdaguer)

 
REUNIÓ DE TRIBUS
 
Trobada al P.A.R.C. (Persones Afectades per les Retallades a la Cultura)
 
La Comissió de Cultura d’AcampadaBCN de Plaça Catalunya, vinculada al moviment 15M, va publicar el 21 de juliol de 2011 un document sobre un Model de Cultura que va nèixer dels principis i propostes debatudes, consensuades i redactades assembleàriament durant dos llargs i intensos mesos.
 
Un any després, l’impuls de les polítiques de tall neoliberal expressades en les retallades desmesurades en Cultura -com en molts d’altres àmbits socials-, i els efectes negatius que aquestes tenen sobre les condicions laborals i els contractes professionals de molts treballadors de la cultura, se sumen a la ja precaritzada, inestable i políticament instrumentalitzada situació que arrossega el sector.
 
Comptarem amb la participació de Jorge Luís Marzo, Rubén Martínez, Lluís Cabrera, l'AADPC (Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya), l'ACCA (Associació Catalana de Crítics d'Art), l'Ad’EC (Associació d'Escenògrafs de Catalunya), l'Antic Teatre - Espai de Creació, APCC (Associació de Professionals de Circ de Catalunya), l'APGCC (Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya), l'Associació Cultura Social, Drap-Art, el Grup d'Educació de l'AcampadaTRS, l'Orquestra del Caos, la PLAQUEM (Plataforma per la qualitat a l'educació musical), la Plataforma Aturem Eurovegas, la Plataforma CRIM - Creadors Independents en Moviment, la Plataforma SOS Cultura, la Red de Profesionales de Educación en Museos y Espacios de Arte, Teatron, TTP, Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics, l'Unió d'artistes Animaidea Revolution i XarxaProd.
 
Els objectius de la trobada tenen com a finalitat compartir les preocupacions i ressolucions de conflictes, amplificar les denúncies, planificar accions i generar maniobres conjuntes.
 
Us agrairem la vostra presència i participació, i en feu la màxima difusió.
 
Salut i fins aviat!
............................................................................
15M: CULTURA ACAMPADA BARCELONA
GRUP FACEBOOK: Cultura Acampada Barcelona
http://www.facebook.com/groups/acampadabcncultura
FACEBOOK: Culturaacampadabcn
http://www.facebook.http://www.facebook.com/culturaacampadabcn/culturaacampadabcn
EVENT FACEBOOK: http://www.facebook.com/events/319661344789866
BLOG: http://culturaacampadabcn.wordpress.com
TWITTER: @CulturaBCN
https://twitter.com/#!/CulturaBCN
WEB 15M: http://www.acampadadebarcelona.org/es/comisiones/cultura
DECLARACIÓ DE LA COMISSIÓ DE CULTURA D'ACAMPADABCN DE PLAÇA CATALUNYA
http://culturaacampadabcn.wordpress.com/declaracio-declaracion/declaracio_comissio_cultura_acampadabcn
.............................................................................

4 de jul. 2012

EN CONSTRUCCIÓN…PLATAFORMA POR EL DERECHO A LA SALUD

Organiza Grup de Defensa de la Sanitat Pública http://defensasanitatpublica.wordpress.com/


Diferentes colectivos catalanes, unidos por la idea de crear una red que permita la interacción necesaria para convocar acciones en contra de los múltiples ataques que está sufriendo nuestro sistema público de salud,  convocan a una reunión para el jueves 5 de julio a las 19:00 hrs.
Tendrá lugar en unos locales situados en Avda. Marqués de Campo Sagrado, 22. Barcelona. Metro: L3 (Paralel, salida Sant Antoni). 

La convocatoria está dirigida a: 
TODAS LAS PERSONAS Y COLECTIVOS INTERESADOS EN PARTICIPAR EN LA CREACIÓN DE ACCIONES DE RESPUESTA CONTRA ESTE ATAQUE FRONTAL A UNO DE NUESTROS DERECHOS FUNDAMENTALES.

Por delante tenemos la entrada en vigor del RD 16/2012, que supone un ataque frontal a una parte de los derechos en los que se sustentaba nuestro sistema sanitario y dinamita, por ejemplo , tanto sus características de EQUIDAD como de UNIVERSALIDAD. 

Orden del día:
- Presentación de colectivos (opcional, según afluencia).
- Aprobación del manifiesto creado por el grupo de redacción.
- Acciones propuestas.
- Creación de grupos de trabajo.
- Elección de un nombre para la identificación de la plataforma.
********************************************

PARTICIPAN:
-GTDSP: Grupo de trabajo de defensa de la sanidad público. AcampadaBCN/15M
-ACDSP: Associació catalana en denfensa de la sanitat pública
-FAVB / CONFAVC: Federació de Veïns i Veïnes de Barcelona. Confederació de associacions veïnals de Catalunya.
-PARS: Plataforma de afectadas por los recotes en sanidad
-Comisió de salut de Assemblea Vila de Gràcia
-Comisió de sanitat de Assemblea Poblenou
-Colectivo Libertario Antirracista de Barcelona
-Asociación Papeles y derechos para todos y todas
-Dempeus
-GREDS: Grup de recerca en desigualtats en salut, Universitat Pompeu Fabra
-CATAC/CTS: Candidatura autónoma de treballadors i treballadores de l´administració de Catalunya
-CGT: Confederación General del Trabajo

3 de jul. 2012

Què està passant a Grècia?


Spyros Niakas, membre de Syriza
Josep Maria Antentas, professor de sociologia de la UAB
Dijous 5 de juliol
19h a les Cotxeres de Sants [Sala d’actes, c. de Sants 79 entrada per Olzinelles i Pl.Bonet i Muixí. M: Plaça de Sants, L1 i L5] Barcelona.

Cerca per paraules o etiquetes els continguts publicats o enllaçats des d'aquest blog