25 de juny 2013

Cinema a la fresca - Gòtic



Un any més, el cinema a la fresca arriba al Gòtic. El podreu trobar tots els dijous a les 21:15h a la Pl. de la Rosa (en cas de pluja, al nou local situat al C/ Nou de Sant Francesc 21, baixos).

A continuació, el programa:

27.06.2013 - Lesbiana, una revolución paralela (2012 - Myriam Fougère). 
Primera sessió a càrrec de les Feministes indignades


04.07.2013 - Las nieves del Kilimanjaro (2011 - Robert Guédiguian)
"A pesar de haberse quedado sin trabajo, Michel es feliz con Marie-Claire. Hace 30 años que se aman. Sus hijos y sus nietos les miman. Tienen muy buenos amigos. Se enorgullecen de sus luchas políticas y sindicales. Sus conciencias son tan transparentes como sus miradas. Pero su felicidad se hará pedazos cuando dos hombres armados y enmascarados les agreden, les arrebatan los anillos de boda y huyen con las tarjetas de crédito."


11.07.2013 - Searching for the sugar man (2012 - Malik Bendjelloul)

"A finales de los años 60, un misterioso músico fue descubierto en un bar de Detroit por dos productores que quedaron prendados de sus melodías conmovedoras y de sus letras proféticas. Grabaron dos discos que ellos creían que situarían al artista como uno de los más grandes de su generación. Sin embargo, el éxito nunca llegó. De hecho, el cantante desapareció en la oscuridad en medio de rumores sobre su horripilante suicidio encima del escenario. Mientras la figura del artista se perdía en el olvido, uno de sus vinilos llegó a la Sudáfrica del Apartheid, multiplicándose por todo el país en grabaciones piratas, y durante las dos siguientes décadas Rodríguez se fue convirtiendo en un fenómeno, en un icono de la libertad y el "anti-establishment". Mucho tiempo después, dos fans sudafricanos se empeñaron en averiguar qué pasó realmente con su héroe. Su investigación los condujo a una historia aún más extraordinaria sobre el mito del artista conocido como "Rodríguez". Esta es una película sobre la esperanza, la inspiración y el poder de la música."


18.07.2013 - 4F: Ni oblit ni perdó (2013)
 "Algú recorda als agents de la Guàrdia Urbana Víctor Bayona i Bakari Samyang? El 2011 van ser condemnats a penes de 3 anys de presó per greus tortures contra un jove de Trinidad Tobago. A la sentència no només queden detallades les llargues hores de martiri físic i psicològic sinó que també se’ls condemna per manipulació d’atestats i fals testimoni. 
Els dos agents, ajudats per quatre companys del cos que no han pogut ser identificats, van tramar, segons el jutge, un muntatge policial que pretenia empresonar a la víctima que acabaven de torturar. 
Però aquest no va ser un cas aïllat. Víctor Bayona i Bakari Samyang són els mateixos policies que la nit del 4 de Febrer del 2006 van torturar físicament i psicològica a Patricia Heras i a 4 joves més. També en aquell cas van manipular els atestats i van mentir al judici, acusant a joves innocents de delictes que no havien comès. La diferència és que en aquella ocasió van ser emparats per interessos polítics de les altes esferes i el cas va quedar impune. 
Còmplices d’aquella mentida que va destruir la vida d’uns joves de poc més de 20 anys i que va portar la Patri al suïcidi són l’aleshores Alcalde de Barcelona Joan Clos, la Jutgessa d’Instrucció Carmen García Martínez, els aleshores regidors Carles Martí i Jordi Hereu, el Cap d’Informació de Guàrdia Urbana Víctor Gibanel, i per descomptat, els agents Víctor Bayona i Bakari Samyang, entre els que no han pogut ser identificats. 
El dolor és massa gran com per deixar que els culpables dormin tranquils, per això hem vingut aquí a explicar la veritat a través de la difusió de la investigació videogràfica de 15Mbcn.tv “4F: ni oblit ni perdó”. 
Perquè ni oblidem ni perdonem, no pararem fins que tothom conegui la veritat sobre el cas 4F i des d’aquí prometem als responsables d’aquest muntatge, que per molt que la justícia institucional no els castigui, nosaltres no deixarem que morin tranquils."

Pàgina oficial: documental 4F

Sopa de Ganso (1933 - Leo McCarey)
"La República Democrática de Freedonia, un pequeño país centroeuropeo, a cuyo frente se encuentra el muy liberal señor Rufus T. Firefly, se ve amenazada por la dictadura de Sylvania, país de vieja y reconocida solvencia como agresor. Dos espías de prestigio, Chicolini y Pinky, sirven a Sylvania, lo que no impide que acaben siendo ministros del ahora ya excelentísimo Firefly."


Smoke (1995 - Wayne Wang)
"Brooklyn, verano de 1987. Algunas personas que frecuentan el estanco de Auggie Wren le confían sus problemas. La rocambolesca historia de cómo consiguió su cámara fotográfica y de por qué se decidió a elaborar su singular colección de fotografías le dará por fin un argumento a Paul Benjamin, un prestigioso novelista que atravies una crisis. Por su parte, Paul ayudará a Rashid, un adolescente negro bastante desorientado que busca a su padre."



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cerca per paraules o etiquetes els continguts publicats o enllaçats des d'aquest blog